top of page

Over Ons

Bij Amici kun je genieten van de authentieke Italiaanse keuken. Dat was het startpunt van de zaak. In 2008 startte Hanneke en Bortolino De Marco Amici d’Italia aan de Houtstraat in Oss. Een plek waar je in intieme setting kan genieten van de authentieke Italiaanse keuken. Een klein restaurant, waar het voelt alsof je aan tafel schuift bij een Italiaanse familie én je tegelijkertijd de chef in de open keuken aan het werk ziet.

 

Hanneke serveerde klassieke Italiaanse gerechten met een moderne twist en werkte hard, dit wierp zijn vruchten af; de tent zat vol. Door haar warme persoonlijkheid had Amici d'Italia al snel een vaste klantenkring. Naast heerlijk dineren met een wisselend maandmenu verzorgde zij ook kookworkshops en cateringen. Allemaal vanuit dezelfde visie: Gewoon goed eten, met verse ingrediënten. 

 

In 2020 sloeg het noodlot toe, Hanneke werd ziek. Twee jaar lang zette haar dochter Anna De Marco zich in om samen met een heel team Amici d'Italia voort te zetten zoals het was. Dat was en is hard werken, wij zijn trots op haar en ons team dat Amici d'Italia corona overleefde. Inmiddels weten we dat Hanneke niet meer terug zal keren als gastvrouw, chef, creatief brein en zo veel meer bij Amici d'Italia.

 

Per 1 april heeft Alessandro De Marco het stokje over genomen. Samen met Anna en een team gedreven horeca toppers willen wij in ere houden waar Hanneke en mijn vader al die jaren zo hard voor hebben gewerkt.


Het is onze missie om jullie te laten genieten van de authentieke Italiaanse keuken. In een intieme setting waarbij je de kok aan het werk ziet. Met verse ingrediënten, groenten uit het seizoen en de mooiste wijnen, hammen, kazen en oliën uit Italië. Waarbij we ernaar streven om gerechten te serveren zoals ze ooit zijn bedoeld, ambachtelijk bereid. Met veel liefde, aandacht en passie.

Want ook dat kenmerkt de Italiaanse keuken. 

 

Kom genieten van de smaken uit Italië bij Amici d’Italia.

Alessandro De Marco

bottom of page